Wat is een gewichtsconsulent?

Een gewichtsconsulent is opgeleid om mensen (met gewichtsproblemen*) te adviseren en te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. Dit kunnen gewichtsproblemen zijn in de vorm van over- of ondergewicht.

*Personen die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden niet door een gewichtsconsulent begeleid, maar door een diëtist. Bijvoorbeeld mensen die een dieet nodig hebben vanwege een voedselallergie of bij ziekte.

Gewichtsconsulente Noortje Thijssen: ‘Gezond & vooral gewoon eten!’ 

Iedereen kent de gezonde trends van de afgelopen jaren wel, allerlei strikte dieet-boeken, shakes en maaltijdvervangers, detoxprogramma’s en niet te vergeten de superfoods. Met al deze voorgenoemde ‘trends’ is zeker wat succes te behalen. Maar het werkt lang niet voor iedereen zo, en het geeft vaak helaas alleen op de korte termijn resultaat. Niet iedereen kan het zich veroorloven om dure ingrediënten te kopen. En zeker niet iedereen is een wereldkok. Daarbij komt dan nog dat men na zo’n dieet vaak weer terugvalt in oude eet- en leefgewoonten en dan zijn de verloren kilo’s weer snel terug gevonden…

Werkwijze

Als gewichtsconsulent begeleid ik je door samen met jou op zoek te gaan naar een gezond voedingspatroon wat past binnen jouw leefstijl. Je hoeft voor mij geen chiazaad, verse gember of kurkuma in huis te halen als je dat normaal ook niet doet. Eet je nooit zalm of weet je niet hoe je broccolisoep moet maken? Geen probleem! We vinden iets wat wel bij je past. Aan de hand van een uitgebreid intakegesprek, metingen en een door jou bijgehouden eetdagboek bepalen we wat en hoeveel je wel en niet kunt eten om je doelen te bereiken.


Waarom de combinatie fysiotherapie & gewichtsconsulent?

Blessures en pijnklachten aan het menselijk lichaam heeft iedereen wel eens. Overgewicht en ongezonde voeding kan er voor zorgen dat het herstel van zo’n blessure vertraging oploopt, net als te weinig lichaamsbeweging dat kan doen. Binnen de fysiotherapie wordt al veel aandacht besteed aan sport en beweging, maar helaas nog (te) weinig aan voeding. Door gebruik van gezonde voeding en een gezond lichaamsgewicht zal men sneller herstellen van blessures of andere pijnklachten, vandaar dat het voor ons een logische combinatie lijkt om dit te combineren binnen de praktijk.

Voor de tarieven klikt u hier

Weten welke kosten uw zorgverzekeraar vergoedt? Bekijk het hier!

Heeft u een gezond BMI? Bereken het hier!