Wat is een gewichtsconsulent?

Een gewichtsconsulent is opgeleid om mensen (met gewichtsproblemen*) te adviseren en te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. Dit kunnen gewichtsproblemen zijn in de vorm van over- of ondergewicht.

*Personen die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden niet door een gewichtsconsulent begeleid, maar door een diëtist. Bijvoorbeeld mensen die een dieet nodig hebben vanwege een voedselallergie of bij ziekte.

Gewichtsconsulente Noortje Thijssen: ‘Gezond & vooral gewoon eten!’ 

Iedereen kent de gezonde trends van de afgelopen jaren wel, allerlei strikte dieet-boeken, shakes en maaltijdvervangers, detoxprogramma’s en niet te vergeten de superfoods. Met al deze voorgenoemde ‘trends’ is zeker wat succes te behalen. Maar het werkt lang niet voor iedereen zo, en het geeft vaak helaas alleen op de korte termijn resultaat. Niet iedereen kan het zich veroorloven om dure ingrediënten te kopen. En zeker niet iedereen is een wereldkok. Daarbij komt dan nog dat men na zo’n dieet vaak weer terugvalt in oude eet- en leefgewoonten en dan zijn de verloren kilo’s weer snel terug gevonden…

Werkwijze

Als gewichtsconsulent begeleid ik je door samen met jou op zoek te gaan naar een gezond voedingspatroon wat past binnen jouw leefstijl. Je hoeft voor mij geen chiazaad, verse gember of kurkuma in huis te halen als je dat normaal ook niet doet. Eet je nooit zalm of weet je niet hoe je broccolisoep moet maken? Geen probleem! We vinden iets wat wel bij je past. Aan de hand van een uitgebreid intakegesprek en metingen berekenen we hoe jij jouw doelen kunt behalen.

Je krijgt van mij geen saai voedingsschema op papier of slechts wat tips, je krijgt toegang tot een gepersonaliseerde voedingsapp, waarin je per eetmoment uit tientallen recepten kunt kiezen. Deze recepten zijn allen exact afgesteld op wat jouw lichaam nodig heeft. Zo blijft eten leuk, gevarieerd en krijg je op een gezonde manier alles binnen zonder zelf moeilijk te hoeven doen met rekenen en calorieën tellen. De recepten nemen dagelijks slechts 10 tot 20 minuten in beslag en zijn erg eenvoudig.
Daarnaast zijn er géén verboden voedingsmiddelen, blijf je gewoon koolhydraten eten en kun je het resultaat op de lange termijn gemakkelijk volhouden.


Waarom de combinatie fysiotherapie & gewichtsconsulent?

Blessures en pijnklachten aan het menselijk lichaam heeft iedereen wel eens. Overgewicht en ongezonde voeding kan er voor zorgen dat het herstel van zo’n blessure vertraging oploopt, net als te weinig lichaamsbeweging dat kan doen. Binnen de fysiotherapie wordt al veel aandacht besteed aan sport en beweging, maar helaas nog (te) weinig aan voeding. Door gebruik van gezonde voeding en een gezond lichaamsgewicht zal men sneller herstellen van blessures of andere pijnklachten, vandaar dat het voor ons een logische combinatie lijkt om dit te combineren binnen de praktijk.

Voor de tarieven klikt u hier

Weten welke kosten uw zorgverzekeraar vergoedt? Bekijk het hier!

Heeft u een gezond BMI? Bereken het hier!